<
>

KKD: Pastoor hard onderuit, topclubs morsen punten en Eindhovense clubs halen uit

Vanavond was er weer genoeg te beleven in de Keuken Kampioen Divisie. Zo beleefde Alex Pastoor opnieuw een teleurstellende avond als coach van Almere City, haalden de Eindhovense clubs uit en morsten topploegen punten. Tijd voor een rondje langs de velden.

Pastoor hard onderuit in eerste competitieduel

Alex Pastoor kende aan het begin van de week een pijnlijk debuut bij Almere City, want op bezoek bij Jong PSV ging zijn ploeg al met 5-1 ten onder. Zijn tweede competitiewedstrijd als trainer van Almere zal hij ook snel willen vergeten. Vanavond bleek Roda JC namelijk met 0-4 te sterk voor De Zwarte Schapen.

Topclubs morsen punten

Vandaag namen de nummers een en twee het op tegen twee sterke tegenstanders. Volendam ging op bezoek bij NAC en Excelsior ontving De Graafschap. Zo mooi als de affiches waren, zo weinig doelpunten vielen er. In allebei de wedstrijden werd er namelijk niet gescoord. Zo laat zowel Volendam als Excelsior twee punten liggen in de titelstrijd. Daarnaast laten ook NAC en De Graafschap dure punten liggen, terwijl ze omhoog willen kijken.

Eindhovense clubs halen uit

Jong PSV moest het vanavond opnemen tegen VVV-Venlo en het leek in eerste instantie een moeilijke avond te worden voor de beloften. VVV kwam na 24 minuten op voorsprong, maar daarna werd het de grote Johan Bakayoko show. De 18-jarige aanvaller van PSV wist het net maar liefst vier keer te vinden, waardoor zijn ploeg met 1-4 won.

In Eindhoven zelf was er ook nog succes, want FC Eindhoven won in eigen huis met 4-0 van Jong FC Utrecht. Een belangrijke overwinning voor de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, want de club slaat zo een gat met de nummer negen NAC. Dat gat was vier punten, maar nu zes.

Telstar wint van MVV

Tot slot nog de wedstrijd tussen Telstar en MVV. Daarin won de thuisploeg met 2-1 door een sterk eerste halfuur. Telstar kwam toen namelijk twee keer tot scoren en gaf die voorsprong niet meer uit handen. MVV wist pas in de 91ste minuut wat terug te doen en schoot daarom tekort.