<
>

Onzekere toekomst voor Sergiño Dest bij FC Barcelona

Pro Shots

De toekomst van Sergiño Dest bij FC Barcelona is onzeker. Dest werd deze week nog buiten de selectie gelaten in het midweekse Supercopa-duel tegen Real Madrid, maar is vastberaden om te vechten voor zijn plaats, melden verschillende bronnen aan onze collega’s van ESPN Amerika.

Europese topclubs waaronder Bayern München en Chelsea houden Dest's situatie nauwlettend in de gaten, maar bronnen dicht bij de Amerikaanse international hebben ESPN verteld dat hij hoopt in Camp Nou te blijven na de januari transferwindow en zijn waarde te bewijzen.

Bronnen bij de club weigeren een vertrek deze maand echter uit te sluiten. De rechtsback is uit de gratie geraakt bij de nieuwe coach Xavi Hernandez en zijn vertrek zou kunnen helpen bij de financiering van een nieuwe spits. Barca heeft deze maand al Dani Alves en Ferran Torres gecontracteerd, maar Xavi zou ook graag een nummer 9 willen toevoegen aan zijn selectie. Alvaro Morata is een doelwit, maar Juventus, dat hem huurt van Atletico Madrid, wil hem niet laten vertrekken zonder dat er een vervanger is gevonden.

ESPN onthulde in december voor het eerst dat Barca in januari open zou staan voor een bod op Dest. Dest zou echter liever in Spanje blijven en vechten voor zijn plaats. Het kamp van de speler is van mening dat Xavi het beste nog moet zien van de Amerikaans international. Dest heeft dit seizoen last gehad van verschillende blessures en kwam, op verzoek van de club, in november en december verschillende wedstrijden in actie, terwijl hij niet volledig fit was.

Dest, die begin januari ook positief testte op COVID-19, is weer helemaal fit en klaar om te strijden om een plaats op de rechtsbackpositie met de 38-jarige Alves en Barca’s jeugdproduct Oscar Mingueza. Dest kwam vooralsnog 57 keer uit voor Barcelona. Hij scoorde drie doelpunten en gaf vier assists.