<
>

Bazoer hint op zomertransfer: "Alles moet wel kloppen"

De kans dat Riechedly Bazoer deze winterwindow nog naar Feyenoord vertrekt, lijkt met de dag kleiner te worden. Nadat het Twitter-account 1908nl eerder al schreef dat de deal niet doorgaat, lijkt Riechedly Bazoer zelf aan te geven een voorkeur te hebben voor een transfer in de zomer.

"We zijn totaal niet akkoord met Feyenoord, dus ik weet niet wie dat heeft verzonnen", zegt Bazoer na de training van vrijdag. "Je moet ook respect voor Vitesse hebben. De club heeft mij veel geleerd onder deze trainer. Dus ik focus mij volledig op Vitesse op dit moment." Wat niet wegneemt dat Bazoer de stap naar Rotterdam-Zuid wel wil maken. "Feyenoord is natuurlijk een topploeg in Nederland. Ik denk persoonlijk dat ik wel toe ben aan een volgende stap. Iedereen weet dat ik hier een aflopend contract heb en hartstikke naar mijn zin heb. Dus we gaan het zien."

Een transfer in de winter lijkt er dus niet te komen. En dat terwijl het een goed moment lijkt om over te stappen van club, maar Bazoer ziet een wintertransfer niet per se zitten. "Misschien denk jij daar zo over. Alles moet wel kloppen. Ik heb een aflopend contract. Dus wie weet wat er gaat gebeuren in deze winter of in de zomer. Ik voel me hier goed en we hebben hier nog alles voor te spelen. De trainer wil me graag houden en ik heb een contract te respecteren. Zo simpel is het."

Coach Thomas Letsch geeft in ieder geval aan dat hij Bazoer liever niet kwijt wil. "Ik denk dat hij blijft. Het is logisch dat er aan spelers met zijn kwaliteiten wordt getrokken. Ook gezien zijn contractuele status. Maar hij is een hele belangrijke speler voor ons en ik zie hem hier tot de zomer spelen."

Ook aan Danilho Doekhi wordt getrokken. PSV zou - net als afgelopen zomer - in de markt zijn voor de aanvoerder van Vitesse. De verdediger geeft aan dat er nog geen concreet voorstel ligt. "Op dit moment heb ik een aflopend contract. Er is nog niks concreet voor in de winter. Er zijn wel altijd clubs die interesse hebben, maar het is nog niet concreet dat de club zich nog hebben gemeld bij Vitesse. Sowieso is het mooi dat een topclub aan je gelinkt wordt, maar er speelt niks concreets dus daar hoef ik me niet mee bezig te houden. Feyenoord speelt op dit moment ook niet."