<
>

FC Groningen huurt jeugdinternational Bogarde van Hoffenheim

FC Groningen

FC Groningen heeft Melayro Bogarde tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim. De 19-jarige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, verlengde afgelopen zomer zijn contract bij de huidige nummer 3 van de Bundesliga tot de zomer van 2024. Bogarde kreeg dit seizoen in de Duitse competitie echter nog geen speeltijd en verhuist daarom op huurbasis naar Groningen.

"Wij kijken zoals in elk transferwindow of we kwaliteit aan de selectie kunnen toevoegen", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen. "Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan. Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren."

Bogarde komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Hoffenheim en debuteerde aan het einde van het seizoen 2019-2020 in de Duitse hoofdmacht, vlak na zijn 18e verjaardag. Bogarde, het neefje van oud-international Winston Bogarde, werd daarmee de jongste Nederlander in de Bundesliga.

Vorig seizoen speelde de jeugdinternational van Jong Oranje negen wedstrijden in de Bundesliga, waarvan twee in de basis. "Ik wil bij Groningen zoveel mogelijk minuten maken en me ontwikkelen", aldus Bogarde, die met rugnummer 18 gaat spelen.

Fledderus hoopte Bogarde voor anderhalf jaar te kunnen huren van Hoffenheim, maar dat lukte niet. "In eerste instantie is dit dus voor een half jaar. In april of mei gaan we evalueren en praten over een eventuele langere huur", aldus de technisch directeur van Groningen.