<
>

Oranje oefent in maart tegen Denemarken en Duitsland

Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt eind maart oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland. De wedstrijden zijn in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Oranje neemt het op zaterdag 26 maart op tegen de Denen en drie dagen later tegen de Duitsers.

De landen hebben zich net als de ploeg van bondscoach Louis van Gaal als groepswinnaar geplaatst voor het WK van eind dit jaar in Qatar. "Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke tegenstanders, dus ik ben zeer tevreden met deze duels", aldus Van Gaal. "Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.

Oranje speelde tien jaar geleden voor het laatst tegen Denemarken. In de groepsfase van het EK 2012 verloor de ploeg van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk met 1-0. Het laatste duel met Duitsland dateert van 6 september 2019. Oranje won toen in Hamburg in de EK-kwalificatie met 4-2.

De KNVB maakte bekend dat de thuiswedstrijden in de Nations League tegen Polen (vrijdag 10 juni) en Wales (maandag 13 juni) worden gespeeld in De Kuip, het stadion van Feyenoord in Rotterdam. Het duel met België op zondag 25 september vindt in de ArenA plaats. Oranje opent de derde editie van de Nations League op 6 juni met een uitwedstrijd tegen Wales. De winnaars van de vier poules uit de hoogste divisie van de Nations League strijden in de zomer van 2023 om de eindzege.

Vanwege de coronamaatregelen zijn momenteel geen toeschouwers welkom in de voetbalstadions. Het is nog niet bekend of in maart wel weer met publiek mag worden gespeeld. De kaartverkoop gaat daarom voorlopig niet van start.

Van Gaal werkt met Oranje toe naar het WK in Qatar. De loting voor de groepsfase van dat toernooi vindt begin april plaats.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.