<
>

Robert de Pauw: ''Nooit 100% vertrouwen gevoeld vanuit de spelersgroep''

Robert de Pauw werd afgelopen zomer aangesteld als de nieuwe trainer van FC Twente Vrouwen. De 40-jarige Nijmegenaar was daarmee de opvolger van Tommy Stroot, die na vijf seizoenen naar VfL Wolfsburg vertrok. De Pauw had in oktober nog het gevoel prima bij FC Twente Vrouwen te passen, maar drie maanden later scheiden de wegen alweer. De oefenmeester zelf is niet verbaasd over zijn snelle vertrek uit Enschede. ‘’Nee, het is ook mijn keuze geweest. Qua speelwijze en visie passen we bij elkaar. Maar soms ben je op zoek naar een bepaalde klik en we merkte dat die wat langzaam op gang kwam dit seizoen’’, aldus De Pauw. ‘’Voor sommige komt het misschien als verrassing, want het veldspel en de resultaten zijn goed. Alleen de klik moet wel optimaal zijn, en dat is het niet.’’

Oranje-international en sterkhouder van de FC Twente Vrouwen Renate Jansen weet duidelijk de vinger op de zere plek te leggen. ‘’Een staf is een team en wij zijn een team. Zij moeten elkaar beter maken, maar zij moeten ook ons beter maken. Uiteindelijk lag het daar ergens toch niet goed. Je moet het uiterste uit elkaar zien te halen, om elkaar naar een hoger niveau te tillen en ik denk dat het daar te kort in schiet’’, aldus Jansen.

Op de vraag of De Pauw het afgelopen half jaar 100% vertrouwen heeft gevoeld vanuit de spelersgroep reageert hij stellig: ‘’Nee. Daar ben ik heel eerlijk in.’’ De Pauw stond er op sommige momenten dus alleen voor en heeft de spelersgroep niet kunnen overtuigen van zijn visie.

René Roord, technisch manager vrouwen voetbal bij FC Twente vergelijkt de huidige situatie met die van een aantal jaar geleden. ‘’Toen Tommy Stroot hier trainer werd hadden we een vergelijkbare situatie in het eerste half jaar. Toen hebben we ook gekeken van: hoe kunnen we Tommy nou ondersteunen. Destijds is het wel gelukt, het was dus best wel een moeilijke beslissing om het nu niet te doen. Maar uiteindelijk hebben we hier toch voor gekozen.’’ Voor Robert de Pauw is het een bittere pil. ‘’Soms moet je dingen de tijd geven maar die tijd daar hebben we nu niet voor gekozen’’, aldus de vertrekkende trainer.