<
>

Bevestiging KNVB: FC Emmen - Helmond Sport gaat niet door

De KNVB heeft bevestigd dat het het vrijdagavondduel tussen FC Emmen en Helmond Sport niet doorgaat. De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie zal deze vrijdag niet worden afgewerkt, omdat de bezoekers niet over genoeg spelers beschikken door blessures en coronagevallen. De komende weken gaat de bond kijken wat er met het duel gaat gebeuren.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen telde donderdagavond nog maar tien spelers die hij op kon stellen, waaronder twee keepers. Een verzoek tot uitstel vanwege het Brabantse spelerstekort werd vervolgens afgewezen door de KNVB. Vervolgens pakte Helmond Sport door met een statement dat de club niet naar Emmen gaat afreizen. Niet veel later berichtte ook de bond dat het duel niet doorgaat.

Helmond Sport moet zich nu verantwoorden voor de tuchtcommissie, want een gedeelte van de spelers die niet kan spelen is gewoonweg geblesseerd en er is geen sprake van een coronagolf, aldus de bondsarts op donderdag. Vrijdag meldde de KNVB in een persbericht dat de combinatie van blessures en besmettingen ervoor kan zorgen dat Helmond Sport niet kan voldoen aan de reglementen om een wedstrijd te spelen. Er ligt nog geen concreet voorstel om het duel op een later moment te spelen of mogelijk helemaal niet meer. Daarover besluit de KNVB later. Wel geeft de bond duidelijk aan dat niet de bond een streep door het duel heeft gezet, maar dat Helmond Sport aan heeft gegeven niet op te komen dagen.

Bij Helmond testten 4 spelers positief. De in totaal 10 afwezigen zijn niet op te vangen binnen een krappe selectie van 22 man zoals bij de Helmondse, ook omdat het hoogste jeugdelftal uitkomt in de Onder-15 competitie. Volgens de KNVB is er geen sprake van een ‘medisch ongecontroleerde uitbraak’.

Helmond Sport had vorige week tegen FC Dordrecht al veel moeite om een volwaardig elftal op de been te brengen. In het met 1-2 verloren thuisduel had trainer Boessen de beschikking over dertien veldspelers en twee keepers.

Tegenstander Emmen heeft 7 coronagevallen in de selectie, meer dan Helmond Sport dus, maar had in principe spelers genoeg om gewoon af te trappen.