<
>

Selectie ADO Den Haag 'gewoon' op het trainingsveld richting wedstrijd met TOP Oss

Pro Shots

De spelers van ADO Den Haag zijn vandaag toch 'gewoon' op het trainingsveld verschenen. Gisteren dreigde de groep nog om te staken en dus niet te trainen wanneer er nog geen oplossing was voor de hoogte van de winstpremies voor de selectie. De opkomst van vandaag zou dus kunnen betekenen dat er een oplossing gevonden is, maar het kan ook zijn dat de spelers het dreigement hebben ingetrokken.

De spelersraad kwam gisteren met het volgende statement tegenover Omroep West: “Als er voor donderdagochtend geen oplossing is, dan staken we en gaan we het veld niet op. Wij hebben nu lang genoeg gesproken met de leiding, maar er zit geen beweging in. Als spelersgroep kennen we de situatie van de club maar al te goed. Wij vragen geen extreme bedragen. Daarom betreuren wij dat het zo verloopt.”

De premies voor de selectie zijn al langer gespreksonderwerp nummer één in Den Haag. De financiële situatie bij ADO is een donkere wolk die al langer boven de club hangt. Een nieuwe eigenaar moet ADO uit de problemen helpen, maar de overname is nog altijd geen feit. Verschillende media melden dat Globalon Football Holdings de redder in nood zal worden en dat aan de spelersgroep is voorgehouden dat met de komst van een nieuwe eigenaar er ook meer financiële mogelijkheden voor de spelersgroep zouden komen. Dit zou dan vooral gaan over wedstrijdpremies en een premie bij eventuele promotie.