<
>

Lieke Martens met hattrick en assist goud waard voor FC Barcelona

Pro Shots

Lieke Martens heeft haar ploeg een enorme dienst bewezen. Met een hattrick en een assist was ze goud waard in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Huelva. Koploper FC Barcelona gaat soeverein aan kop in Spanje met elf punten voorsprong op nummer twee Real Sociedad en een doelsaldo van +94 na zeventien wedstrijden.

FC Barcelona Vrouwen ontvingen nummer veertien Sporting de Huelva. Primera División Vrouwen. In Estadi Johan Cruyff laat de Nederlandse sterspeelster in de 34e minuut voor het eerst van haar horen en opent de score. De twee daaropvolgende doelpunten komen ook van haar schoen. Bij het slotakkoord in de 79e minuut verzorgde de buitenspeler nog een assist op Alexia Putellas Segura.

Mede door de drie goals is de 29-jarige Oranje-leeuwin topscorer van FC Barcelona Vrouwen met zestien doelpunten in een vijftien wedstrijden. Ook gaf ze acht assists. In de competitie scoren ze er sowieso flink op los. In zeventien wedstrijden werd alles gewonnen, 98 keer gescoord en hielden ze dertien keer de nul.