<
>

Antonio Conte 'rekent' op Bergwijn in tweede seizoenshelft van Tottenham

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Tottenham Hotspur Steven Bergwijn zou willen laten vertrekken deze winter. Ajax zit zelfs al achter de Nederlandse aanvaller aan, net als clubs uit Spanje en Duitsland. Bergwijn staat nog tot medio 2025 onder contract bij de club uit Londen en trainer Antonio Conte reageerde vandaag in een persconferentie op de situatie rondom de Nederlander. "Ik reken op hem", zei de oefenmeester onder meer.

Conte lijkt het nog wel in Bergwijn te zien zitten. Tottenham heeft het in de voorste linie namelijk niet zo breed. "Bergwijn weet heel goed hoe ik over hem denk. Ik beschouw hem als een speler die in verschillende rollen kan spelen. Als een nummer negen en een nummer tien bijvoorbeeld. In mijn tijd als coach van Tottenham was hij voor een lange tijd geblesseerd, maar ik heb hem laten zien dat ik hem een kans geef om zich te bewijzen wanneer hij fit is."

De Italiaanse coach verwacht de aanvaller binnenkort zelfs weer bij de groep te voegen. "Bergwijn is een Tottenham speler en hij is erg dichtbij zijn terugkeer. Na de wedstrijd tegen Chelsea kan hij weer met ons trainen. Ik reken op hem. Hij is een speler met andere kenmerken dan Heung-Min Son, Lucas Moura en Harry Kane. Hij is er goed één op één, hij is een creatieve speler waarvan we er nog geen hebben in ons team."