<
>

Cambuur huurt Joosten van FC Groningen

Pro Shots

Patrick Joosten maakt het seizoen af bij SC Cambuur op huurbasis. De 25-jarige Nijmegenaar was in de Euroborg verre van verzekerd van een basisplaats en kwam in zijn invalbeurten vaak ongelukkig over. Een oplossing elders lijkt daarom de enige goede oplossing voor de flankspeler.

Het is niet de eerste keer dat Joosten op huurbasis een seizoen afmaakt. In zijn tijd bij FC Utrecht werd de aanvaller al eens verhuurd aan VVV-Venlo en Sparta Rotterdam. Bij SC Cambuur komen ze een aanvaller tekort nu Issa Kallon namens Sierra Leone meedoet aan de Afrika Cup. "Snelheid, diepte en iemand die er meteen kan staan. Dat is wat we zochten en met Patrick hebben we dat zeker gevonden. Met meer dan honderd Eredivisiewedstrijden achter zijn naam weet hij wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau en met zijn specifieke kwaliteiten is hij een goede aanvulling en een zeer welkome versterking", zegt Foeke Booy, technisch manager van Cambuur.

"Het is belangrijk dat Patrick aan speelminuten komt en dat perspectief was bij ons richting de tweede seizoenshelft minder aanwezig. We zijn samen gaan kijken naar een oplossing en hebben die met een verhuur aan SC Cambuur gevonden. In Leeuwarden kan Patrick zich een half jaar laten zien op Eredivisieniveau. Patrick heeft eerder in zijn carrière aangetoond dat hij zich ook tijdens verhuurperiodes kan ontwikkelen. Wij blijven hem nauwlettend volgen en wensen hem heel veel succes bij Cambuur", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite.

Joosten kwam dit seizoen in Groningen tot 10 duels in de Eredivisie, waarin hij 328 minuten maakte. Hij heeft in Groningen nog een contract tot 2023.