<
>

Conteh droomt na succesvol debuut voor FC Dordrecht van scoren in de Kuip

Twee trainingen en 44 seconden duurde het voordat Feyenoord-huurling Christian Conteh voor zijn nieuwe club FC Dordrecht zijn stempel drukte. In de uitwedstrijd tegen Helmond Sport viel de Duitser in de 57e minuut in en even later opende hij de score. Een veelbelovend begin, waar hij met een goed gevoel op terugkijkt.

Net na de wedstrijd zou Christian Conteh niet voor de camera willen verschijnen, want volgens trainer Michele Santoni zou de debutant té emotioneel zijn. Een paar dagen later verschijnt hij dan alsnog voor de camera. ‘Fantastich gevoel’, zo beschrijft Conteh. “Na zo’n lange tijd niet echt gevoetbald te hebben en dan na 44 seconden scoren, is een droom.”

FC Dordrecht-trainer Santoni gaf al aan dat de buitenspeler in de eerste paar trainingen indruk maakte met zijn snelheid. Toch zal ook de Italiaan verbaasd zijn geweest over zijn ‘snelle’ goal. De coach van de Schapenkoppen ziet, daags na het debuut van de Feyenoord-huurling, meteen een verschil in houding. “Ineens staat iedereen Duits met hem te praten. Hij werd veel meer erbij betrokken en stond met een grote lach op het trainingsveld.”

Zware periode

Conteh werd geteisterd door vele blessures. Voordat hij van het tweede van FC St. Pauli (Duitsland) naar Feyenoord verhuiste, revalideerde de buitenspeler meer dan acht maanden. Ook in Nederland kreeg de 22-jarige te maken met veel blessures. Daardoor verdween het plezier in het voetbal een beetje. “Nu ben ik met een schone lei begonnen. Tot nu toe bevalt het heel goed en ben ik gelukkig. FC Dordrecht is een kleinere club, maar dat interesseert me niets. Ik wil weer plezier hebben. Dat is het belangrijkste. Wat er over vijf maanden bij Feyenoord gebeurt, zie ik dan wel weer. Ik wil nu gewoon plezier hebben, punten pakken en veel wedstrijden spelen.”

Scoren in een vol stadion

Tot het einde van het seizoen is de vleugelspits actief aan de Krommedijk. Hoewel Conteh zegt zich te willen focussen op de voorlopige nummer twintig van de Keuken Kampioen Divisie, droomt hij hardop van scoren in het shirt van Feyenoord, die hij pas 33 minuten droeg. “Ik heb voor mezelf besloten, dat ik daar een keer in een vol stadion wil spelen. Dan hoop ik natuurlijk ook te scoren. Ik weet dat de Feyenoord-fans geweldig zijn. Om daar te scoren zou voor mijn carrière heel goed zijn. Dat is mijn doel.”