<
>

Vierde dienstverband Terim bij Galatasaray eindigt na vier jaar

Fatih Terim Pro Shots

Na ruim vier jaar is een einde gekomen aan het vierde dienstverband van trainer Fatih Terim bij de Turkse club Galatasaray. De 68-jarige Terim vertrekt vanwege de teleurstellende resultaten van de topclub uit Istanbul, waarvoor onder anderen de Oranje-internationals Patrick van Aanholt en Ryan Babel spelen. Galatasaray staat na twintig wedstrijden op de twaalfde plaats in de nationale competitie, al 22 punten achter koploper Trabzonspor.

De ploeg van Terim verloor zaterdag ook van Giresunspor (0-1). De spelers van Galatasaray werden uitgefloten door de eigen aanhang. "De fans mogen boos zijn. Helaas maken we een seizoen door waarbij we zelfs op goede dagen niet weten te winnen", zei Terim, die eind 2017 begon aan zijn vierde periode bij Galatasaray.

Onder leiding van de oud-bondscoach van Turkije werd de club in totaal acht keer kampioen, onder meer in 2018 en 2019. Vorig seizoen moest Galatasaray de titel op basis van het doelsaldo aan Besiktas laten. Terim won met de ploeg uit Istanbul in zijn eerste periode de UEFA Cup, in 2000.

In dit bericht is informatie van ANP gebruikt.