<
>

Onana: "Het was een heel moeilijk jaar voor mij"

Dat 2021 niet het beste jaar uit het leven van André Onana was, is een understatement. De keeper van Ajax probeert dat kalenderjaar op de Afrika Cup allemaal achter zich te laten door te gaan voor de hoogste prijs in het Afrikaanse voetbal. En dat met een toernooi in zijn vaderland.

"Het is zeker iets geweldigs om weer te spelen", vertelde hij na het duel van Kameroen met Burkina Faso aan ESPN. "Ik ben niet 100 procent, ik ben 150 procent. Iedereen weet wat er is gebeurd en het was een heel moeilijk jaar voor mij, maar nu ik hier ben, hoef ik niet meer over 2021 te praten."

De Ontembare Leeuwen versloegen Burkina Faso met 2-1 door twee strafschoppen van Vincent Aboubakar. "Kameroen heeft goede dingen gedaan en ik ben blij met de overwinning, hoewel het duidelijk is dat er een aantal dingen zijn die we moeten verbeteren. Dat doe ik ook, ik moet nog veel leren, maar ik ben erg blij met de resultaat."

Blunder bij 0-1
Zelf zag de keeper er niet heel goed uit bij de goal van Gustavo Sangare, waarbij hij uitkwam, maar de bal niet raakte. "In het voetbal neem je beslissingen", voegde Onana eraan toe. "Soms ben je een seconde te laat, of ik kom eruit, of ik doe het niet, tackel of niet, maar hier heb ik de beslissing genomen om eruit te komen, ik kreeg een klap in mijn borst, ik werd knock-out geslagen, maar dit is mijn verantwoordelijkheid, daarom sta ik in het doel. Misschien was het niet de beste beslissing, maar ik had hem al genomen en ik moet nu leren van deze fouten. Iedereen moet zijn fouten erkennen, ik net zoveel als iedereen."

Donderdag staat de wedstrijd tegen Ethiopië op de rol. Kaapverdië is de derde tegenstander in de poule. "Elke wedstrijd leer je, maar we moeten ook onze emoties in bedwang houden. Dit was speciaal voor ons, maar we zijn een jong team en het was niet gemakkelijk om mee te beginnen."