<
>

Rai Vloet keert na ongeluk terug in selectie Heracles: "Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien"

Rai Vloet sluit weer aan bij de selectie van Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder was half november betrokken bij een verkeersongeluk op de A4, waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Vloet maakte sindsdien geen deel uit van de selectie van de Eredivisieclub.

“We hebben de afgelopen periode meerdere keren met Rai over de situatie gesproken. Daarna hebben we het er intern met elkaar over gehad en extern advies ingewonnen. Op basis van die gesprekken zijn we van mening dat hij weer deel uit kan maken van de selectie”, aldus technisch directeur Tim Gilissen in gesprek met HeraclesTV. “We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie. Natuurlijk is het een lastige beslissing, en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit. Rai sluit vanaf vandaag aan bij de groep en is, als hij weer helemaal wedstrijdfit is, ook weer beschikbaar voor wedstrijden.”

Vloet zat samen met een vriend in de auto die achterop een andere auto botste met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Bij Vloet zelf heerst een dubbel gevoel: “Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.” Dat laat de middenvelder weten in gesprek met HeraclesTV. Vloet zal gedurende de gerechtelijke procedure verder geen interviews geven.

Vloet onder invloed achter het stuur
De advocaat van Vloet bevestigt aan het NRC dat de middenvelder achter het stuur tijdens het auto-ongeluk. De politie bevestigt tegenover de krant ook dat Vloet toen het ongeluk plaatsvond onder de invloed van alcohol was. Het onderzoek van de politie loopt nog, waardoor de zaak voorlopig niet bij de rechter komt