<
>

Piqué besluit bankafschrift te delen na uitlatingen over salaris

Pro Shots

Gerard Piqué heeft fel gereageerd op de journalist Lluís Canut, die donderdag uitspraken deed over het bedrag dat de verdediger van FC Barcelona bij zijn club zou verdienen. De verslaggever van Mundo Deportivo sprak over 28 miljoen euro bruto per jaar, ondanks dat Piqué een deel van zijn salaris heeft ingeleverd. Dit zou volgens Canut door een loyaliteitsbonus komen.

De verdediger van Barcelona reageert op twitter met een screenshot van een bankoverschrift. Piqué schrijft dat dit de helft van zijn netto salaris is en dit bedraagt 2,3 miljoen euro. 'Hier heb je vijftig procent van mijn salaris, geïncasseerd op 30 december. Respecteer jezelf een beetje', is wat de 34-jarige verdediger Canut wil laten weten. Daarnaast schrijft Piqué ook nog dat de journalist wordt betaald om zijn vrienden te verdedigen.

Barcelona is ook met een officieel statement gekomen naar aanleiding van de uitlatingen van Canut. Hij had het namelijk niet alleen op Piqué gemund. Zo maakte de verslaggever ook nog de salarissen bekend van Sergio Busquets (23 miljoen euro), Samuel Umtiti (20 miljoen euro), Jordi Alba (20 miljoen euro), Marc-André ter Stegen (14 miljoen euro), Ousmane Dembélé (12 miljoen euro) en Sergio Roberto (12 miljoen euro). Barcelona meldt dat de cijfers van de journalist niet kloppen.