<
>

Minister De Jonge: Ajax aangesproken op overtreden coronaregels

Pro Shots

Ajax heeft vanuit de politiek een berisping gekregen voor het niet naleven van de coronaregels. Volgens vertrekkend coronaminister Hugo de Jonge is de landskampioen daarop aangesproken. "Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden", zei De Jonge voorafgaand aan de laatste ministerraad van dit kabinet in Den Haag.

De landskampioen brak woensdag het trainingskamp in Portugal af vanwege enkele coronabesmettingen binnen de selectie. De personen die positief testten bleven niet in quarantaine zitten in de Algarve, maar zijn naar verluidt met een door Ajax geregeld privéjet teruggevlogen naar Nederland.

"Overal geldt dat iedereen zich gewoon aan de regels moet houden die een land stelt", zei De Jonge. "Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving, ze staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat als je besmet bent, je in quarantaine moet en niet moet vliegen. Zo zijn de regels. Ajax is daarop aangesproken." De Amsterdamse club weigert nog altijd om te reageren op het afgebroken trainingskamp

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.