<
>

FC Barcelona verhuurt Coutinho aan Aston Villa

Pro Shots

Philippe Coutinho voetbalt de rest van het seizoen voor Aston Villa. De Engelse club huurt de 29-jarige Coutinho voor een half jaar van FC Barcelona, met een optie tot koop. De aanvallende middenvelder keert zo terug in de Premier League, de competitie waarin hij zijn beste periode beleefde.

Coutinho speelde tussen 2013 en 2018 in Engeland voor Liverpool. De Braziliaan was toen enkele jaren teamgenoot van Steven Gerrard, de huidige trainer van Aston Villa.

Barcelona betaalde begin 2018 zo'n 120 miljoen euro om Coutinho over te nemen van Liverpool. Dat bedrag kon via bonussen oplopen tot 160 miljoen. De spelmaker kon de hooggespannen verwachtingen in Camp Nou nooit helemaal waarmaken. Hij speelde het seizoen 2019-2020 op huurbasis voor Bayern München en won toen met de Duitse club de Champions League. Dit seizoen kwam Coutinho in La Liga twaalf keer in actie voor Barcelona, waarvan slechts vijf keer als basisspeler.

De Braziliaan speelde in totaal 106 wedstrijden voor de Catalaanse topclub en maakte daarin 26 doelpunten. Aston Villa neemt ook het salaris van Coutinho over, waardoor het met schulden kampende Barcelona wat ruimte krijgt in de salarishuishouding. De 63-voudig international moet nog wel medisch worden gekeurd in Birmingham en een werkvergunning krijgen. Aston Villa staat op de dertiende plaats

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.