<
>

Trippier eerste aanwinst Newcastle na Saudische overname

Pro Shots

Newcastle United heeft de eerste grote aankoop gedaan sinds de club in oktober werd overgenomen door een investeringsfonds uit Saudi-Arabië. De Engelse international Kieran Trippier komt over van de Spaanse kampioen Atlético Madrid en ondertekent een contract tot de zomer van 2024 op St. James' Park.

De aanvallend ingestelde vleugelverdediger, die 35 interlands speelde voor Engeland, wordt bij Newcastle United herenigd met manager Eddie Howe. Ze werkten eerder samen bij Burnley. Howe werd begin november aangesteld als nieuwe trainer van Newcastle na het ontslag van Steve Bruce, die door de nieuwe directie van de club werd weggestuurd.

De 'Magpies' staan met 11 punten uit negentien wedstrijden op de negentiende plaats in de Premier League. Alleen Norwich City heeft minder punten (10). Met de Saudische investeringen hoopt Newcastle United de selectie van Howe deze maand flink te versterken. Trippier, die eerder voor Manchester City, Barnsley en Tottenham Hotspur speelde, is de eerste aanwinst. De rechtsback verloor vorig jaar met Engeland de EK-finale op Wembley tegen Italië.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.