<
>

Gabon-spits Aubameyang test positief bij aankomst voor Afrika Cup na feestnacht

Pro Shots

Pierre-Emerick Aubameyang heeft een positieve coronatest afgelegd bij aankomst in Kameroen voor de Afrika Cup. Hoewel het niet duidelijk is waar de spits van Gabon het virus opgelopen heeft, is er een video opgedoken waarin hij met teamgenoten aan het feesten was in Dubai.

De 32-jarige Arsenal-speler moet nu in zelfisolatie en loopt naar alle waarschijnlijkheid Gabon's eerste twee wedstrijden mis tegen de Comoren maandag en Ghana vier dagen later. Hetzelfde geldt voor collega-international Mario Lemina en assistent-coach Anicet Yala.

Het is het zoveelste hoofdstuk voor Aubameyang rondom het schenden van de coronamaatregelen. Hij kreeg eerder een boete voor het missen van een COVID-19-test voor een Europa League-wedstrijd en afgelopen februari werd Aubameyang 'aan zijn verantwoordelijkheden herinnerd' nadat er beelden waren opdoken waarop te zien was dat hij een tatoeage kreeg ondanks strikte richtlijnen voor het coronavirus.

Op zijspoor bij Arsenal

Arsenal had Aubameyang dispensatie gegeven om vroeg te vertrekken in voorbereiding op het toernooi nadat manager Mikel Arteta had besloten dat hij afgelopen weekend geen rol zou spelen bij het Premier League-duel met Manchester City van afgelopen weekend. Arteta besloot wel om Thomas Partey (Ghana), Nicolas Pepe (Ivoorkust) en Mohamed Elneny (Egypte) bij de selectie te houden.

Aubameyang raakte in de afgelopen periode zijn aanvoerdersband kwijt bij Arsenal en de club is bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor de spits in januari na een verslechtering van zijn relatie met Arteta. De coach was zijn disciplinaire overtredingen beu en vond dat Aubameyang niet het goede voorbeeld gaf aan de rest van de ploeg. Aubameyang kreeg daarom te horen dat hij los van zijn teamgenoten moest trainen en enkele dagen eerder mocht aansluiten bij Gabon.