<
>

Antonucci keert op huurbasis terug bij FC Volendam

Francesco Antonucci is weer speler van FC Volendam. De creatieve middenvelder wordt door Feyenoord een half jaar verhuurd aan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Wanneer Volendam promoveert naar de Eredivisie, dan speelt de 22-jarige Antonucci automatisch nog een seizoen in het oranje. De Belg speelde de afgelopen twee seizoenen ook al voor Volendam. Eerst als huurling van AS Monaco in het afgebroken coronaseizoen 2019/'20. In dat seizoen kwam hij op de radar van Feyenoord, dat hem overnam van de Monegasken en direct weer verhuurde aan Volendam.

Afgelopen zomer sloot Antonucci aan bij de selectie van Feyenoord-trainer Arne Slot, maar speelde hij geen enkele minuut in de Eredivisie. "Ik ben blij om weer terug te zijn bij FC Volendam, het voelt als thuiskomen”, zegt Antonucci op de clubsite. "Dit was een keuze met mijn hoofd én mijn hart. Vorig seizoen is het niet geëindigd zoals we hoopten en ik wil heel graag helpen om nu wél te promoveren. Als ik dan met Volendam en alle mensen hier ook in de Eredivisie kan spelen en doorontwikkelen, dan is dit echt een mooie oplossing. Ik kan niet wachten om weer te beginnen."

In zijn vorige periodes bij Volendam kwam de creatieveling tot 15 doelpunten en 17 assists in 52 duels. Antonucci ligt nog tot medio 2024 vast in Rotterdam.