<
>

Watford laat middenvelder Sarr alsnog naar Afrika Cup gaan

Pro Shots

Ismaila Sarr heeft van zijn Engelse club Watford alsnog toestemming gekregen om deze maand met Senegal deel te nemen aan de Afrika Cup. Tot dinsdag leek het erop dat de 23-jarige voetballer door de huidige nummer 17 van de Premier League niet zou worden vrijgegeven vanwege een knieblessure. Sarr ontving van zijn Britse werkgever echter op het laatste moment alsnog permissie om zich bij zijn ploeggenoten te voegen in Dakar, waar Senegal in voorbereiding is.

Sarr is een vaste waarde bij Watford, dat strijdt tegen degradatie. De Senegalese voetbalbond FSF beschuldigde de Engelse club ervan op basis van valse argumenten de international in Engeland te willen houden. De FSF dreigde naar de wereldvoetbalbond FIFA te stappen als Sarr niet tijdig in Dakar zou arriveren.

Volgens de FIFA-regels moet iedere speler die is geselecteerd voor de nationale ploeg, in principe worden vrijgegeven door zijn club, of hij nu geblesseerd is of niet. De medische staf van de nationale voetbalbond kan dan eventueel ook nog een oordeel vellen over zijn fitheid.

Eerder weigerde Watford de Nigeriaan Emmanuel Dennis af te staan. Volgens de Engelse club heeft de Nigeriaanse bond de deadline gemist om Watford op de hoogte te stellen van het voornemen om de 24-jarige spits te selecteren. Dennis ontbreekt daardoor in Kameroen, waar de Afrika Cup komende zondag begint.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.