<
>

Eriksen: "Mijn doel is het WK halen, fysiek ben ik in orde"

Christian Eriksen heeft voor het eerst zijn verhaal gedaan nadat hij tijdens het Europees Kampioenschap een harstilstand kreeg. "Het was geweldig dat zoveel mensen mij schreven en bloemen stuurden. Het heeft impact gehad op zoveel mensen en zij voelden zich genoodzaakt om mij en mijn familie dat te laten weten. Dat maakt mij erg gelukkig."

Dat laat Eriksen weten in gesprek met de Deense televisie. De middenvelder voelt zich fit en kijkt er naar uit om weer te voetballen. "Mijn doel is spelen op het WK in Qatar. Het is een droom. Of ik word geselecteerd is een andere vraag. Maar ik ben ervan overtuigd dat het kan, want ik voel mij niet anders. Fysiek ben ik terug op topniveau en mijn hart is geen obstakel."

Schokkende beelden
Tijdens het EK-duel met Finland zakte Eriksen ineens in elkaar. De schokkende beelden gingen de hele wereld over. "In het ziekenhuis vertelden ze constant dat ik meer en meer bloemen had ontvangen. Dat had ik niet verwacht. Ik ben vijf minuten dood geweest. Ik heb veel mensen bedankt. De dokters en mijn teamgenoten en hun families persoonlijk. Maar alle fans die duizenden brieven, e-mails en bloemen stuurden, die naar mij toekwamen op straat in Italië en Denemarken, die wil ik allemaal bedanken voor hun steun. Dat hielp mij enorm om hier doorheen te komen."

Waar de toekomst van de Deense middenvelder ligt is nog onbekend. Internazionale heeft het contract van de Deen ontbonden. De 29-jarige middenvelder mag niet voetballen in Italië omdat er bij hem enkele tijd na het EK een defibrillator is geïmplanteerd. Dat apparaat voorkomt fatale hartstilstanden door indien nodig een schok af te geven, zodat het hartritme snel herstelt.