<
>

Coach De Pauw vertrekt komende zomer bij landskampioen FC Twente Vrouwen

Pro Shots

FC Twente gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het vrouwenteam. Robert de Pauw vertrekt na dit seizoen bij de landskampioen. Hij kwam afgelopen zomer over van de KNVB en tekende een eenjarig contract in Enschede. Assistent-coach Carin Bakhuis neemt ook na dit seizoen afscheid. Bakhuis is sinds 2020 actief bij FC Twente Vrouwen.

"We hebben met elkaar het lopende seizoen geëvalueerd. We zijn tot de conclusie gekomen dat er niet is uitgekomen wat we er gezamenlijk van verwacht hadden. Daarom hebben we besloten het aflopende contract na dit seizoen niet te verlengen", laat technisch manager René Roord weten.

De Pauw: "We hebben vorig jaar afgesproken dat ik voor een jaar zou tekenen en dat er in de winterstop een evaluatie plaats zou vinden. Tijdens dit gesprek hebben we gekeken of de verwachtingen zijn uitgekomen die we van elkaar hadden. Dit is niet helemaal het geval. Daarom is het beter om het bij een seizoen te houden. Voor de tweede seizoenshelft hebben we als ploeg nog diverse ambities en doelstellingen. We strijden mee om de prijzen en willen het seizoen met mooie successen afsluiten."

FC Twente staat momenteel op de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen, met 1 punt minder dan koploper Ajax.