<
>

Wereldgoal Pavlidis niet bij laatste drie kanshebbers Puskás Award

Pro Shots

Vangelis Pavlidis van AZ maakt geen kans meer op de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt ter wereld van 2021. De Griekse spits was een van de elf genomineerden met de treffer die hij op de slotdag van afgelopen seizoen in de Eredivisie (16 mei) voor Willem II maakte tegen Fortuna Sittard, maar hij staat niet op de shortlist van drie doelpunten.

Voor de Puskás Award zijn de Argentijn Erik Lamela, de Iraniër Mehdi Taremi en de Tsjech Patrik Schick nog in de race. Lamela scoorde voor Tottenham Hotspur in de Premier League tegen Arsenal met een 'rabona'. Taremi's doelpunt was een fraaie omhaal in de wedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. Schick maakte een van de opvallendste doelpunten van het afgelopen EK. Vanaf de middenlijn schoot hij de bal over doelman David Marshall in het doel van Schotland.

De Puskás Award wordt op 17 januari uitgereikt tijdens het FIFA-gala The Best, samen met de prijzen voor onder meer de beste voetballer en voetbalster ter wereld van 2021. De award voor het mooiste doelpunt is vernoemd naar de Hongaar Ferenc Puskás, oud-speler van Real Madrid.

Dit artikel bevat informatie van het ANP.