<
>

Feyenoord verhuurt Diemers aan Hannover 96

Pro Shots

Feyenoord heeft Mark Diemers tot de zomer verhuurd aan Hannover 96. De 28-jarige middenvelder maakt het seizoen af bij de club uit de tweede Bundesliga in Duitsland. Diemers kwam dit seizoen mede vanwege blessureleed amper in actie voor Feyenoord.

De Fries maakte in december zijn rentree en kwam nog enkele keren in actie, meestal als invaller. Diemers maakte wel de 90 minuten vol in de laatste groepswedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Haifa (2-1).

Diemers ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Rotterdam. Vorig seizoen was hij onder trainer Dick Advocaat meestal basiskracht. In 29 competitiewedstrijden maakte hij toen drie doelpunten voor Feyenoord. Diemers speelde eerder voor Fortuna Sittard, De Graafschap, FC Utrecht en SC Cambuur.

De middenvelder gaat bij Hannover, dat op de vijftiende plaats staat, spelen met rugnummer 35. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen om het team te helpen en te laten zien wat ik kan", aldus Diemers. Technisch directeur Marcus Mann omschrijft hem als een "verbindingsspeler" tussen de verdediging en de aanval. "Hij eist ballen op en kan situaties in de kleine ruimte goed oplossen."

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.