<
>

Van de Beek bekijkt opties voor tijdelijk vertrek bij United

Pro Shots

Donny van de Beek zal zijn opties voor een mogelijk tijdelijk vertrek bij Manchester United in januari blijven bekijken, zo hebben bronnen aan ESPN verteld. Dat doet de middenvelder terwijl hij onlangs de verzekering van interim-coach Ralf Rangnick kreeg dat hij in de tweede helft van het seizoen meer kansen krijgt.

Rangnick heeft Van de Beek verteld dat hij hem in ieder geval tot het einde van het seizoen op Old Trafford wil houden. De Nederlander is bereid om bij de club te blijven, maar bronnen melden aan ESPN dat hij zijn bedenkingen heeft bij het vooruitzicht op meer speeltijd. Dat heeft te maken met het feit dat hij sinds Rangnick's komst slechts één wedstrijd heeft gespeeld.

Ongelukkig

Rangnick is zich ervan bewust dat een aantal spelers ongelukkig is met hun huidige situatie, maar de 63-jarige trainer wil zijn selectie in januari niet te veel inkrimpen aangezien The Red Devils zullen nog in drie competities spelen. Man United zal de vertegenwoordigers van Van de Beek toestaan om hem in januari opties voor te leggen, maar elk aanbod voor een verhuur zou zijn volledige salaris tot het einde van het seizoen moeten dekken en een leenvergoeding moeten omvatten.

Bronnen hebben aan ESPN verteld dat zelfs als United een passend voorstel ontvangt, Rangnick het laatste woord zal krijgen over of hij daadwerkelijk mag vertrekken. Ondertussen heeft verdediger Teden Mengi zich tot het einde van het seizoen laten verhuren aan Birmingham City. De 19-jarige verdediger speelde twee keer in het eerste elftal voor United en werd vorig seizoen uitgeleend aan Derby.

Oog op WK

Van de Beek, die in 2020 voor 40 miljoen pond overkwam van Ajax, moet dit seizoen nog aan de aftrap verschijnen in de Premier League. Maandagavond, in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Wolves op Old Trafford, viel hij opnieuw niet in. Hij kwam afgelopen seizoen slechts vier keer in actie en is door trainer Louis van Gaal uit de selectie van Nederland gezet.

De 24-jarige is vastbesloten om zijn plaats terug te winnen in de aanloop naar het WK in Qatar aan het eind van het jaar, maar Van Gaal heeft duidelijk gemaakt dat hij alleen spelers selecteert die regelmatig voor hun club uitkomen.