<
>

PSV legt Veerman voor vier jaar vast

Joey Veerman is officieel speler van PSV. De linksbenige middenvelder, die overkomt van sc Heerenveen, heeft een contract tot medio 2026 getekend in Eindhoven.

Met de transfer zou een bedrag van tussen 5 en 6 miljoen euro zijn gemoeid. Veerman aasde al langer op een vertrek uit Friesland. Afgelopen zomer was er wel interesse, maar vormde de vraagprijs van Heerenveen een struikelblok. De spelmaker heeft nu eindelijk zijn gewenste stap naar de Nederlandse top te pakken.

Feyenoord werd deze week als eerste concreet voor de Volendammer, waarna ook PSV zich meldde in Heerenveen. Met de koploper van de Eredivisie kon de Friese clubleiding het snel eens worden over de transfersom. Een persoonlijk akkoord tussen Veerman en PSV liet vervolgens niet lang op zich wachten.

''Naar deze uitdaging was ik op zoek''

De 23-jarige Veerman laat weten dat hij zeer tervreden is met zijn overstap: ''Ik ben ontzettend blij met deze stap en de snelheid waarmee PSV gehandeld heeft'', aldus Veerman. ''Afgelopen zaterdag vertelde mijn zaakwaarnemer dat John de Jong navraag bij hem had gedaan en een dag later sprak ik al met Roger Schmidt. Ik kijk ernaar uit om bij deze prachtige club – de nummer één van de Eredivisie – te gaan voetballen. Je moet hier iedere week presteren. Naar die uitdaging was ik op zoek.''

Ook Directeur Voetbalzaken van PSV John de Jong is tevreden met de aankoop en ziet in Veerman een extra wapen: ''Joey is een multifunctionele middenvelder die creativiteit aan PSV toevoegt. Gezien de samenstelling van de selectie, vonden wij dat we zo’n type goed konden gebruiken. We houden Joey al langer nauwlettend in de gaten en zijn ervan overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt.''