<
>

Club Brugge met Schreuder als trainer op jacht naar titelprolongatie

Pro Shots

Alfred Schreuder moet Club Brugge aan een nieuwe titel helpen in België. De Nederlandse trainer is de opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement. De Fransen ontsloegen trainer Niko Kovac op 1 januari.

Club staat in de Belgische Jupiler League momenteel tweede met zeven punten achterstand op promovendus Union Sint-Gillis. De ploeg is maandag zonder hoofdtrainer vertrokken naar Marbella voor een trainingskamp. Schreuder treft bij aankomst in Spanje drie landgenoten: Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang.

Sinds zijn ontslag als assistent van Ronald Koeman bij Barcelona zit Schreuder zonder werk. Eerder was hij trainer van Hoffenheim en FC Twente en assisteerde hij Erik ten Hag bij Ajax en Julian Nagelsmann en Huub Stevens bij Hoffenheim. Schreuder neemt de assistenten Danijel Zenkovic en keeperstrainer Carlo l'Ami mee. De drie sluiten op korte termijn aan bij de winterstage van Club Brugge in Marbella.

Zaterdag speelt Club een oefenwedstrijd tegen Schreuders oude club Feyenoord. De Rotterdammers hebben wegens meerdere coronagevallen een streep gezet door hun trainingskamp naar Zuid-Europa, maar vliegen mogelijk speciaal in voor dat duel.