<
>

De American Dream van Silvester van der Water

Het was februari 2021 en eindelijk had hij zijn droomtransfer te pakken: Silvester van der Water ging van Heracles Almelo naar Orlando, Florida. Om te gaan spelen voor Orlando City in de Verenigde Staten. Nu is hij voor de feestdagen terug in Nederland, en vertelt hij over zijn American Dream. “Ze zijn af en toe wel een beetje jaloers op mijn linkerbeen.”

In 2 en een half seizoen voor Heracles kwam Silvester van der Water tot 10 goals in 53 wedstrijden. Orlando City was overtuigd. Deze ongrijpbare rechtsbuiten was dik een miljoen euro waard. Zijn eerste hoogtepunt kwam in juli, tegen New York Red Bulls. “Een heel mooi moment. Je komt er op een gegeven moment in, ik dacht dat ik alleen maar kon scoren met links, maar vanaf dat moment kon ik ook scoren met rechts, dat was een mooi moment, dat zal ik niet snel vergeten.”

Een klein jaar geleden vertrok Van der Water om zijn American Dream waar te maken en daar was niet iedereen het mee eens. “De reacties heb ik wel gekregen, maar ik vind het persoonlijk van die rare woorden wat mensen zeggen. De MLS begint ook heel erg te groeien. Je ziet niet voor niks dat David Beckham daar nu technisch directeur is bij Inter Miami en Matuidi daar nu heen gaat. Ik heb zelf met Pato en Nani gespeeld. Je ziet gewoon dat de MLS groeit, ook financieel.”

Kapsalon met Nani
Van der Water deelt een opvallende interesse met ploeggenoot Nani. De oud-speler van onder anderen Manchester United houdt namelijk ook van de vette snack 'kapsalon', net als Van der Water. Dat komt door een link met Nederland: “Zijn broer heeft in Rotterdam gewoond en hij heeft samen met Robin van Persie bij United gezeten. Een kapsalon is lastig te krijgen in Amerika maar de intentie is er om samen in Nederland een happie te gaan doen.”