<
>

Stuivenberg vervangt Arteta bij Arsenal tegen Manchester City

Albert Stuivenberg Pro Shots

Albert Stuivenberg heeft op nieuwjaarsdag de leiding bij Arsenal in de competitiewedstrijd tegen Manchester City. De Nederlandse assistent-trainer vervangt manager Mikel Arteta, die vanwege een positieve coronatest thuis zit. "Albert heeft de leiding", zei de Spaanse hoofdtrainer een dag voor het duel met de koploper van de Premier League. "De rest van de staf gaat hem zo goed mogelijk helpen, wel afhankelijk van welke coaches beschikbaar zijn."

Naast Arteta zouden meer stafleden besmet zijn geraakt met het virus. De 39-jarige Spanjaard volgt het duel met City thuis voor de televisie. "Ik zal wel contact hebben met de mensen op de bank. Ik zal ze op sommige momenten helpen, maar zij moeten het doen langs de lijn."

Stuivenberg ging twee jaar geleden bij Arsenal aan de slag als assistent van Arteta. De 51-jarige Rotterdammer was eerder onder meer assistent van Louis van Gaal bij Manchester United en hoofdtrainer van Racing Genk.

Arsenal is dankzij een sterke serie opgeklommen naar de vierde plaats in de Premier League, wel met 15 punten achterstand op City. De ploeg van Arteta won de laatste vier competitieduels. Arsenal speelde daarin steeds zonder Pierre-Emerick Aubameyang. Arteta zette de spits uit de selectie nadat Aubameyang niet voor het eerst een training had gemist. Aubameyang moest daarom zijn aanvoerdersband inleveren. De aanvaller is nu met Gabon in voorbereiding op het toernooi om de Afrika Cup.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.