<
>

Kallon definitief opgeroepen voor Afrika Cup

ANP Foto

Voor SC Cambuur-aanvaller Issa Kallon staan er mooie maanden januari en februari te wachten. De 25-jarige aanvaller is definitief opgeroepen voor de Afrika Cup namens de voetbalbond van Sierra Leone. Zijn ploeg laat hem liever niet gaan, maar zijn naam prijkt op de lijst van 28 spelers die de voetbalbond heeft geselecteerd voor het eindtoernooi om Afrikaans trots.

De Leone Stars zitten in een poule met Algerije, Ivoorkust en Equatoriaal-Guinea. Algerije is de huidige kampioen en het Ivoorkust van Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré is ook een geduchte tegenstander. Desondanks hoopt de ploeg te kunnen verrassen. Kallon mist door zijn uitverkiezing sowieso de Eredivisie-duels met Sparta Rotterdam op zondag 16 januari en AZ op zaterdag 22 januari. Hij speelde nog niet eerder een interland voor het land uit West-Afrika. Steven Caulker is de meest verrassende naam bij Sierra Leone, voornamelijk omdat hij 1 interland speelde voor Engeland waarin hij ook nog scoorde.

Ook David Sambissa is opgeroepen. De linksback van Cambuur staat op de lijst bij Gabon, maar het is nog onzeker of hij daadwerkelijk mee zal gaan naar Kameroen, waar het toernooi wordt gehouden. Sambissa is namelijk geblesseerd en Cambuur is niet akkoord gegaan met zijn oproep. FIFA-reglementen schrijven voor dat de Gabonese Bond de speler nog steeds mag oproepen om daar een diagnose te stellen.