<
>

Zwayer fluit voorlopig geen wedstrijden van Dortmund

Pro Shots

Felix Zwayer fluit voorlopig geen wedstrijden van Borussia Dortmund. De scheidsrechtersbaas van de Duitse voetbalbond heeft dat besloten na zijn optreden begin december tijdens de ontmoeting tussen Dortmund en Bayern München (2-3).

Robert Lewandowski maakte in de 77e minuut de winnende treffer vanuit een strafschop, die Bayern kreeg na hands van Mats Hummels. Borussia-trainer Marco Rose reageerde woedend op de beslissing van de scheidsrechter en werd met een rode kaart weggestuurd. Middenvelder Jude Bellingham kreeg een boete van 40.000 euro voor de uitspraak: "Je geeft een scheidsrechter die eerder al wedstrijden gemanipuleerd heeft de leiding over de belangrijkste wedstrijd in Duitsland. Wat verwacht je dan?"

De 40-jarige Zwayer was in 2005 betrokken bij een omkoopschandaal rond de voor het leven geschorste arbiter Robert Hoyzer. Zwayer, toen 23 jaar oud, was destijds grensrechter en werd als kroongetuige in de zaak voor een half jaar geschorst. Hij heeft betrokkenheid altijd ontkend.

Scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich zegt donderdag in het tijdschrift Kicker dat het verstandig is dat Zwayer voorlopig geen duels van Dortmund leidt. Hij zei er niet bij hoelang die periode duurt.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.