<
>

Dalmau verruilt Utrecht voor Sparta

Pro Shots

Adrián Dalmau vervolgt zijn loopbaan bij Sparta Rotterdam. De spits maakt de overstap van FC Utrecht en tekent tot het einde van het seizoen op Het Kasteel. Sparta heeft daarbij ook een eenzijdige optie om zijn contract met één seizoen te verlengen tot medio 2023.

De 27-jarige Spanjaard speelt sinds de zomer van 2019 voor FC Utrecht, dat hem overnam van Heracles Almelo. In Utrecht kwam hij tot acht goals in 38 officiële wedstrijden, namens Heracles was hij negentien keer trefzeker in 31 competitieduels. Dit seizoen staat de teller op negen Eredivisie-wedstrijden voor de aanvaller, die nog niet wist te scoren.

Dalmau is de eerste aankoop van de nieuwe technisch directeur van Sparta: Gerard Nijkamp. Hij is tevreden met de kersverse aanwinst: ''We zijn verheugd al voor het ingaan van de transferperiode een versterking te presenteren'', aldus Nijkamp. ''Adrián heeft zich bewezen in de Eredivisie, is wedstrijdfit en kan na de jaarwisseling direct aansluiten bij onze A-selectie. Ook Henk Fraser was erg gecharmeerd van Dalmau en hij had de speler hoog op zijn wensenlijstje staan. Het is een speler waarvan wij denken dat hij ons zeker kan helpen met het bereiken van onze doelstelling.''