<
>

Barcelona gaat zich versterken met Ferran Torres

Pro Shots

FC Barcelona gaat zich versterken met Ferran Torres. Volgens Engelse media heeft de Spaanse voetbalclub een akkoord bereikt met Manchester City over een transfer van de 21-jarige vleugelspits. Barcelona betaalt volgens de BBC en Sky Sports nu 55 miljoen euro aan City en daar kan nog eens 10 miljoen euro aan bonussen bij komen.

De Catalaanse club van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong kon afgelopen zomer vanwege grote financiële problemen weinig uitrichten op de transfermarkt en moest zelfs Lionel Messi laten gaan. De leden van Barcelona gingen zondag in een onlinestemming akkoord met een lening van 1,5 miljard euro. Dat geld is vooral bedoeld om stadion Camp Nou te renoveren en uit te breiden, maar een deel van de lening mag ook gebruikt worden om de selectie van trainer Xavi te versterken.

De Spaanse international Ferran Torres wordt de eerste grote aankoop van Xavi. City betaalde in de zomer van 2020 zo'n 25 miljoen euro om de aanvaller over te nemen van Valencia. Torres ondertekende een vijfjarig contract bij de Engelse club waar zijn landgenoot Pep Guardiola de trainer is. Hij had met zeven doelpunten in 24 competitieduels een aandeel in het kampioenschap van City in de Premier League, maar dit seizoen deed de vleugelspits pas vier wedstrijden mee (twee goals). Torres liep in oktober een breuk op in zijn rechtervoet en kwam sindsdien niet meer in actie. In 22 interlands voor Spanje maakte Torres elf doelpunten.

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.