<
>

Programma tweede seizoenshelft: snelle topper en spannende apotheose

Pro Shots

Met nog slechts zeven Eredivisie-wedstrijden te gaan voor de winterstop, kunnen we stiekem al vooruit kijken richting de tweede seizoenshelft. Het definitieve speelschema is zojuist bekendgemaakt.

Wie wanneer wie zou treffen, was al grotendeels bekend. Nu staan ook de tijden vast, onder voorbehoud van prestaties in Europa. De eerste speelronde na de winterbreak is al direct een heel belangrijke.

Vroege topper

Hekkensluiter PEC Zwolle trapt op vrijdag 14 januari het tweede gedeelte van het seizoen af. Medelaagvlieger Willem II komt op bezoek voor een cruciaal degradatieduel.

Ook de titelkandidaten kunnen hun borst gelijk natmaken. Zo treft Feyenoord zaterdagavond 15 januari in De Kuip Vitesse en maakt Ajax zich zondagochtend op voor de altijd moeilijke en beladen uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

PSV reist 's middags af naar het Noorden voor een lastig uitduel bij FC Groningen. Een goede opwarmer voor de clash van het weekend erna. Dan ontvangen de Eindhovenaren namelijk in eigen huis Ajax.

De huidige koploper zal gebrand zijn op revanche om de 5-0 nederlaag in Amsterdam te doen vergeten. De aftrap van de topper is zondag 23 januari om 14.30 uur.

De Klassieker

De eerstvolgende titanenstrijd vindt plaats op zondag 20 maart. Dan staat de tweede Klassieker van het seizoen op het programma. Ajax ontvangt in de Johan Cruijff Arena aartsrivaal Feyenoord.

Ook Feyenoord en PSV treffen elkaar uiteraard nog in de tweede seizoenshelft. Die ontmoeting staat aan het einde van het seizoen op zondag 8 mei op de rol in Rotterdam.

Apotheose

Daarna volgen nog slechts twee speelronden in het seizoen 2021/2022. Tijdens de apotheose van de Eredivisie wordt zoals gewoonlijk alles op hetzelfde moment afgewerkt.

Woensdagavond 11 mei trapt men speelronde 33 af. Twee van de drie titelkandidaten hebben dan een thuiswedstrijd voor de boeg. Ajax krijgt sc Heerenveen op bezoek, terwijl PSV N.E.C. ontvangt. Feyenoord reist af naar Deventer voor het duel met Go Ahead Eagles.

Mocht de titelstrijd tot op het laatste moment spannend blijven dan komt de Eredivisie tot een kookpunt op zondagmiddag 15 mei.

Feyenoord moet in De Kuip zien af te rekenen met FC Twente en PSV sluit het seizoen af in Zwolle bij PEC. Titelverdediger Ajax wacht een lastige climax bij Vitesse.