<
>

Vitesse heeft na elf 'bizarre' dagen duidelijkheid

Pro Shots

Vitesse moest lang wachten op duidelijkheid, maar kreeg maandag dan eindelijk de bevestiging dat het voor het eerst overwintert in Europa. "Een prestatie waar eenieder met een geel-zwart hart enorm trots op mag zijn", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd."

De club uit Arnhem moest na de laatste groepswedstrijd tegen Mura (3-1) elf dagen wachten op zekerheid over een vervolg in de Conference League. Tottenham Hotspur, de concurrent voor de tweede plaats in de groep, kon vanwege een groot aantal coronagevallen niet aantreden tegen Stade Rennes. De wedstrijd later spelen, bleek onmogelijk. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA moest zich buigen over de zaak en bepaalde in lijn met de regels dat de wedstrijd werd omgezet in een reglementaire 3-0-nederlaag voor de Spurs.

"De afgelopen elf dagen waren natuurlijk bizar", aldus Van Wijk. "We wisten Mura met 3-1 te verslaan, maar hadden aanvankelijk nog geen idee of we daar blij mee konden zijn of juist niet. Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden. We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase. Daarnaast zou er in theorie nog een beroep kunnen volgen, al lijkt dat op basis van de eerste signalen niet te gaan gebeuren."

Vitesse gaat het in de tussenronde van de Conference League opnemen tegen Rapid Wien. Vanwege een straf van de UEFA mogen er op 17 februari geen Arnhemse supporters in het stadion in Wenen zitten. De return is een week later in Arnhem.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.