<
>

UEFA bevestigt: Vitesse door in Conference League

Vitesse heeft zich nu ook officieel geplaatst voor de knock-outronde van de Conference League. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA besloot Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag van 3-0 toe te kennen, omdat de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennais vanwege een fors aantal coronagevallen bij de Engelse club niet kon worden gespeeld. Vitesse eindigt daardoor als tweede in de groep en kwalificeert zich voor de volgende ronde.

De ploeg van trainer Thomas Letsch gaat het in de zogeheten tussenronde van de Conference League opnemen tegen Rapid Wien. Die duels staan gepland op 17 en 24 februari.

Vitesse en Tottenham Hotspur gingen met evenveel punten de laatste speelronde in. De onderlinge resultaten waren gelijk, maar op basis van een iets beter doelsaldo stonden de Spurs na vijf wedstrijden boven Vitesse. Vanwege een uitbraak van het coronavirus binnen de selectie kon de Engelse ploeg op 9 december niet aantreden tegen groepswinnaar Stade Rennes. Acht spelers en vijf stafleden van de club van Oranje-international Steven Bergwijn waren positief.

Vitesse wilde de thuiswedstrijd tegen Mura eigenlijk niet spelen, omdat de club vond dat alle duels in de laatste speelronde op hetzelfde moment zouden moeten zijn. De Arnhemse club besloot uiteindelijk toch te spelen en versloeg Mura met 3-1. Daardoor had Vitesse 3 punten meer dan Tottenham Hotspur; het doelsaldo was precies gelijk.

Twee dagen later maakte de UEFA bekend dat Tottenham Hotspur - Stade Rennes niet meer wordt gespeeld. De clubs konden geen nieuwe datum vinden, waarop de zaak werd voorgelegd aan de tuchtcommissie. Die besloot in lijn met de reglementen het duel om te zetten in een reglementaire 3-0-nederlaag voor de Spurs, die daardoor zijn uitgeschakeld.

Spurs is teleurgesteld in de beslissing van de UEFA, zo laat een woordvoerder weten. "We zijn teleurgesteld in de uitspraak van de tuchtcommissie van de UEFA en de afwijzing om ons meer tijd te geven om de wedstrijd op een ander moment in te halen. We moeten deze beslissing accepteren en ons focussen op de competities waarin we nog wel actief zijn."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.