<
>

Bekerduel Paris FC - Olympique Lyon gestaakt wegens rellen

Pro Shots

Het bekerduel tussen Paris FC en Olympique Lyon in de Coupe de France is in de rust gestaakt na supportersrellen. Op dat moment was de stand in stadion Stade Charléty in de Franse hoofdstad 1-1. Er waren gevechten tussen supporters en fans hadden in groten getale het veld betreden.

Lyon, waar Peter Bosz de coach is, kreeg eerder deze maand al een punt in mindering vanwege ongeregeldheden met supporters in het competitieduel met Olympique Marseille. De formatie van Bosz moet de wedstrijd bovendien overspelen achter gesloten deuren.

In Frankrijk gaat het bij meer clubs al maanden flink mis met supporters. Afgelopen zomer werd Dimitri Payet van Marseille voor het eerst bekogeld met een flesje, dat hij vervolgens terugwierp in het publiek. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen Nice. De fans van die club reageerden furieus en bestormden het veld. De Franse league wilde de wedstrijd door laten spelen, net als de thuisclub. De spelers van Marseille weigerden dat toen, waarna het duel op een neutrale locatie werd uitgespeeld.

Ook bij andere duels liep het vervolgens uit de hand. Zo ontstond in september bij het duel tussen RC Lens en Lille OSC na de eerste helft grote chaos. Aanhangers van beide teams zochten tijdens de rust de confrontatie. Tientallen bezoekers betraden het veld en liepen op een vak af met fans van de andere club.

In dit artikel is informatie van ANP gebuikt.