<
>

Heitinga pakt toch prijs in tweede periode, Mühren beste speler

Jong Ajax verspeelde op de laatste speeldag van de tweede periode het periodekampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Toch is trainer John Heitinga in de prijzen gevallen. Hij is gekroond tot beste trainer van de afgelopen twee maanden. ‘Mister KKD’ Robert Mühren van FC Volendam is beste speler.

Beste trainer

De reeks van Heitinga’s Jong Ajax is niet onopgemerkt gebleven. Door zeven overwinningen en drie gelijke spelen steeg zijn ploeg van de elfde naar de vierde plaats op de ranglijst. Ondanks dat die reeks ze geen periodetitel opleverde, wordt de oud-international wel verkozen tot beste trainer.

Jong Ajax ontmoette niet de makkelijkste tegenstanders, aangezien ze met Jong AZ, FC Volendam, De Graafschap en FC Emmen de toenmalige nummer twee, één, vier en drie van de KKD troffen. De thriller tegen FC Volendam (4-4) zal het meeste zijn bijgebleven voor de Amsterdammers, die na dertig minuten al met 4-2 voor stonden, maar die voorsprong in de laatste zeven minuten weg gaven.

Beste speler

De blikvanger van Heitinga’s tegenstander, Robert Mühren is onderscheiden voor ‘beste speler’ en ontvangt daarvoor het Bronzen kampioensschild. In tien wedstrijden was de spits goed voor elf doelpunten en drie assists. FC Volendam begon de tweede periode als koploper en bleef dat, mede door de doelpuntenreeks van Mühren. In zes van de tien wedstrijden kwam de 32-jarige afmaker tot scoren.

FC Dordrecht zal nog wel eens wakker schrikken van zijn naam. Eigenhandig schoot de geboren doelpuntenmaker Volendam naar een 4-2 overwinning tegen de hekkensluiter. Na een vroege achterstand scoorde hij vier keer in 52 minuten tijd en bezorgde daarmee de Volendammers de drie punten.

De topscorerstitel behaalt hij desondanks niet. Thijs Dallinga (Excelsior) heeft daar wederom beslag op gelegd. Deze periode scoorde hij vijftien keer en verpulverde daarmee zijn score (negen goals) uit de eerste periode. Dé blikvanger van de KKD had drie wedstrijden nodig om dat aantal te evenaren. Tegen Telstar was het vier keer raak, tegen Helmond maakte de Groninger een hattrick en tegen MVV was het twee keer prijs. Alleen tegen ADO Den Haag wist Dallinga niet te scoren deze periode.

Beste keeper

NAC-keeper Nick Olij is de beste keeper van oktober tot en met december. In tien wedstrijden hield de 26-jarige Haarlemmer de helft ervan zijn doel schoon. In totaal kreeg hij slechts zes tegendoelpunten. Mede door solide keeperswerk verliet NAC de afgelopen periode haar kelderpositie (18e) en meldden ze zich met een negende plek in het linkerrijtje.

Beste talent

De laatste prijs wordt uitgereikt in Den Haag. Sem Steijn wordt beloond voor zijn uitstekende prestaties. Het 20-jarige talent van ADO Den Haag, dat dit seizoen zijn debuut maakte voor de club uit zijn geboortestad, maakte zes van de elf doelpunten dit seizoen in de tweede periode. Onder trainer Ruud Brood is Steijn een onbetwiste basisspeler. Hij begon elke wedstrijd aan de aftrap en liet daarin een goede indruk achter.

Wedstrijden tegen FC Dordrecht waarin Steijn een hattrick maakte en Jong AZ, waar hij zijn club naar een 3-2 overwinning schoot hebben er mede voor gezorgd dat hij zich mag kronen tot beste talent van de tweede periode.