<
>

Spurs-Rennes kan niet worden ingehaald

De Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes kan niet worden ingehaald, zegt een woordvoerder van de UEFA. De tuchtcommissie van de Europese Voetbalbond gaat nu besluiten wat de gevolgen zijn. De uitspraak is belangrijk voor Vitesse, dat wel alle wedstrijden heeft gespeeld en drie punten voorstaat op de Spurs, met hetzelfde doelsaldo.

Op verzoek van Tottenham werd het duel met Stade Rennes van afgelopen donderdag uit het programma geschrapt. De Londense club had te maken met een uitbraak van het coronavirus. Acht spelers en vijf stafleden waren besmet en er bleven nog maar weinig fitte spelers over. Vitesse speelde vervolgens wel gewoon en won met 3-1 thuis van NS Mura.

De UEFA ging op zoek naar een datum om de wedstrijd in te halen, maar de programma's van Spurs en Rennes boden weinig ruimte voor een extra duel. Een UEFA-woordvoerder laat weten: "Helaas is er geen oplossing gevonden die voor alle partijen acceptabel is. Het gevolg is dat de wedstrijd niet gespeeld kan worden." Het lijkt op basis van de reglementen waarschijnlijk dat Tottenham een 3-0 nederlaag als resultaat krijgt, waardoor Vitesse zou overwinteren in de Conference League.

Tottenham's Premier League duel bij Brighton & Hove Albion van komende zondag is vanwege de corona-uitbraak ook al uitgesteld.

Afgelopen donderdag werd Vitesse onaangenaam verrast door het nieuws dat Tottenham niet wilde spelen. Vitesse-directeur Pascal van Wijk reageerde bij ons in de uitzending: "Het is een enorm rare dag, een achtbaan. Een bizarre dag. Je maakt een boel mee in het voetbal, maar dit staat wel in de top-3 bij ons. Voorop staat wel dat het verschrikkelijk is wat er gebeurt bij de Spurs, de gezondheid staat altijd voorop. Maar het moet een eerlijk speelveld zijn. Het kan niet zo zijn dat een andere wedstrijd niet doorgaat, en wij wel spelen. Dan weet Tottenham na ons resultaat wat ze moeten doen."

Een woordvoerder van de Arnhemmers laat weten dat Vitesse een officiële uitspraak van de UEFA afwacht. Maandagmiddag vindt de loting plaats voor de eerste knock-outronde van het derde Europese bekertoernooi. De acht nummers 2 uit de Conference League worden bij de loting gekoppeld aan de acht nummers 3 uit de poules van de Europa League