<
>

Juventus groepswinnaar na gelijkspel Chelsea

Pro Shots

Chelsea heeft de eerste plaats van groep H in de Champions League verspeeld aan Juventus. De Engelsen kwamen in het koude Sint-Petersburg tegen Zenit niet verder dan een gelijkspel (3-3). Juventus versloeg gelijktijdig Malmö FF: 1-0. Chelsea en Juventus waren al zeker van de achtste finales.

Al na 2 minuten kwam Chelsea op voorsprong. Timo Werner kon simpel intikken, nadat Andreas Christensen een hoekschop had verlengd en geen enkele Russische verdediger ingreep. Halverwege echter leidde de thuisclub. In de slotfase van het eerste deel scoorden Claudinho en Sardar Azmoun voor Zenit, beide keren na slordig uitverdedigen aan Engelse kant.

Na de hervatting maakte Romelu Lukaku de 2-2. De Belgisch international, terug in de basis, kon simpel intikken na een pass in de breedte van Werner. De Duitse spits zelf maakte de 2-3, na een aanval waar ook Hakim Ziyech bij was betrokken. Het was niet voldoende. Ver in blessuretijd maakte Aleksandr Erokhin alsnog gelijk.

Ziyech viel in de 65e minuut in bij Chelsea. Serdar Gözübüyük was de scheidsrechter.

Juventus versloeg in Turijn Malmö FF. Moise Kean maakte het doelpunt. Matthijs de Ligt bleef op de bank bij de Italianen.

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.