<
>

'Ajax meldt zich voor Bergwijn'

Pro Shots

Ajax zou Steven Bergwijn in de winterstop willen overnemen van Tottenham Hotspur en zou zich in Londen nu ook daadwerkelijk gemeld hebben voor de aanvaller. Dat melden onder meer De Telegraaf en VI.

Bergwijn is geboren in Amsterdam en doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar al op dertienjarige leeftijd maakte de vleugelaanvaller de overstap naar PSV. Bij de Eindhovenaren ontwikkelde Bergwijn zich tot een basiskracht; hij speelde 112 duels in de Eredivisie voor PSV, waarin hij 29 keer scoorde en 35 assists afleverde.

Bij de Spurs beleeft Bergwijn vooralsnog een wisselvallig avontuur. Zijn debuut was veelbelovend; tegen Manchester City maakte hij bij zijn eerste optreden een wondergoal. Maar het lukte Bergwijn nooit om voor langere tijd een basisplaats af te dwingen. Ook onder de nieuwe trainer, Antonio Conte, moet Bergwijn het vooral doen met invalbeurten.

Ajax hoopt daarom te kunnen toeslaan, maar het is de vraag of Tottenham wil meewerken aan een vertrek. Bergwijn heeft in Londen namelijk nog een contract tot de zomer van 2025.