<
>

Overmars verlengt contract bij Ajax tot 2026

Marc Overmars heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2026. Dat heeft de club nu bevestigd, al was dat na de uitgelekte video van gisteravond al wel duidelijk. Directeur Voetbalzaken Overmars werd de afgelopen tijd ook met andere clubs in verband gebracht, maar blijft dus in Amsterdam.

De 48-jarige Overmars is al sinds 2012 de technisch directeur van Ajax. Onder zijn leiding kwamen er honderden miljoenen euro's binnen en boekte de club later ook grote successen. Zo schopte Ajax het tot de Europa League-finale (2017) en de halve finale van de Champions League (2019). Dit seizoen doet Ajax het ook weer goed in het miljardenbal. Als ongeslagen groepswinnaar van poule C hopen de Amsterdammers net als in 2019 te kunnen verrassen in de knock-out-fase.

Voorafgaand aan het Champions League-duel met Sporting Portugal reageerde algemeen directeur Edwin van der Sar tegenover RTL7 op het nieuws. "Continuïteit is heel belangrijk binnen een club. Je wil ook graag de sterkhouders langer behouden. Dat is soms lastig door grote clubs uit Europa. We gaan de goede kant op met de club, groeien enorm en zowel financieel als sportief gaat het goed. We kunnen steeds tot een hoger niveau komen."

Erik ten Hag werd ook naar het nieuws gevraagd. "Het is een goede zaak, geweldig nieuws", zei de trainer van Ajax. "Ajax is met wat moois bezig en Marc heeft daar een belangrijke rol in. Zijn belangrijkste rol is het samenstellen van de selectie en hij is een klankbord voor mij."

Werk aan de winkel

Overmars moet de selectie van Ajax dus samenstellen en er is dan ook geen tijd om stil te zitten. Zo moet de directeur voetbalzaken zich de komende tijd onder meer nog richten op de contracten van Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Daarnaast is het ook nog onduidelijk waar Ten Hag zijn toekomst ligt.