<
>

Sparta en Henk van Stee uit elkaar

Sparta heeft afscheid genomen van technisch directeur Henk van Stee. De breuk hing al even in de lucht, Van Stee lag op ramkoers met algemeen directeur Manfred Laros. Op de eigen site meldt Sparta nu dat Van Stee en de club na onderling overleg hebben besloten dat dit het beste is voor Sparta.

De Rotterdamse club meldt dat het behoefte heeft aan rust en duidelijkheid en dat de focus van Sparta gericht moet zijn op sportieve prestaties.

Van Stee en Laros waren het oneens over de koers van Sparta. Van Stee wilde graag dat de club meer financiële risico's ging nemen, om op die manier een stabiele Eredivisie te worden. Laros en het bestuur waren het daar mee oneens en wilden juist geen risico's nemen. Ook was Laros ontevreden over dat Van Stee geldbedragen noemde in de media.

Het is bekend dat trainer Henk Fraser en Henk van Stee een goede band hadden met elkaar. Het is niet bekend wat de breuk betekent voor de trainer. Sinclair Bischop, sportverslaggever van Rijnmond, meent dat Fraser nu voor een dilemma komt te staan: ''Henk van Stee en Fraser zijn samen aan iets begonnen. Toont Fraser zijn loyaliteit aan Van Stee of aan de spelersgroep? Het is nog geen uitgemaakte zaak of Fraser blijft, of weggaat.''