<
>

Tadic groot vraagteken voor duel met Sporting

Ajax moet het dinsdagavond in de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal in de Champions League mogelijk stellen zonder aanvoerder Dusan Tadic. Trainer Erik ten Hag liet op de persconferentie voor het duel met de Portugezen weten dat Tadic kampt met rugklachten.

Sportief gezien staat er voor Ajax weinig meer op het spel tegen de kampioen van Portugal. Ajax kan nog wel een fraai record in de wacht slepen. De Amsterdammers kunnen de eerste Nederlandse club worden die zes keer op een rij winnen in het kampioenenbal.

"Wij beseffen dat het historisch zou zijn. Elk record dat je kunt halen, moet je halen. Het is prachtig en het levert ook wel wat op. Ik wil niet zeggen dat het kleingeld is, maar uiteindelijk levert het sportief niets op, omdat we al geplaatst zijn. Elk record dat je kunt halen, ga je vol voor", aldus Ten Hag. Wint Ajax van Sporting, dan zou dat ook de honderdste overwinning in de Champions League voor een Eredivisie-club zijn.

Tadic onzeker voor duel met Sporting

Het elftal van de trainer zal er dinsdagavond anders uitzien dan afgelopen donderdag tegen Willem II. "Achter Dusan Tadic staat een groot vraagteken. Hij kampt rugklachten al sinds de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo." Of André Onana, net als in de vorige Champions League-wedstrijd gaat spelen, wilde Ten Hag nog niet zeggen.

"Ik praat heel veel met mijn spelers"

Nicolás Tagliafico was aan het begin van het seizoen nog basisspeler, maar moet de laatste maanden genoegen nemen met een plek op de reservebank. Moet Ten Hag vaker in gesprek met spelers die buiten de basis vallen?"Ik praat heel veel met mijn spelers. Ook met mijn wisselspelers. Niet alleen met Nico, hij is heel volwassen. Hij kent zijn positie. Traint elke dag keihard en is een op en top professional. Als de ploeg hem nodig heeft, dan staat hij er", zei Ten Hag over de situatie waarin de Argentijn op dit moment zit.