<
>

Oud-Spartaan Andriessen op 60-jarige leeftijd overleden

Oud-voetballer Aad Andriessen is zaterdag op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sparta Rotterdam, de enige club waarvoor de verdediger in het betaalde voetbal uitkwam.

Andriessen debuteerde op 30 augustus 1980 als 19-jarige in de hoofdmacht van Sparta. Hij kwam tot 157 officiële wedstrijden, waarna knieproblemen zijn professionele loopbaan beëindigden.

Hoogtepunt was de uitschakeling van het toen gerenommeerde Hamburger SV in 1985 door de Rotterdammers in de strijd om de toenmalige UEFA Cup. Dat gebeurde in Hamburg na strafschoppen waar Andriessen als laatste Spartaan HSV-doelman Uli Stein passeerde. Toen Bas van Noortwijk de daaropvolgende penalty stopte was Sparta door naar de tweede ronde.

Onder anderen Louis van Gaal en Danny Blind waren destijds teamgenoten van Andriessen, die later trainer werd in het amateurvoetbal en deel uitmaakte van de scoutingsstaf van Sparta. "Sparta Rotterdam rouwt om het verlies van een echte Spartaan. Aanstaande zaterdag speelt de Kasteelclub met rouwbanden ter nagedachtenis aan Aad Andriessen", meldt Sparta on de website.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt