<
>

Brands vertrekt bij Everton als technisch directeur: "Duidelijk verschil in visie"

Pro Shots

Everton heeft zondagavond bevestigd dat Marcel Brands is opgestapt als technisch directeur van de voetbalclub uit Liverpool. Eerder meldden Engelse media al dat hij zou vertrekken. De 59-jarige Brands werkte sinds 2018 bij Everton. Er zal nu een "strategische evaluatie van de voetbalstructuur" plaatsvinden, aldus een online verklaring van de club uit de Premier League. Op basis van die evaluatie wordt een opvolger gezocht.

Everton is bezig aan een teleurstellend seizoen. De club won pas vier competitieduels en staat op de vijftiende plaats, slechts 5 punten boven de degradatiezone. Everton verloor zes van de laatste zeven wedstrijden in de Premier League. De Spaanse manager Rafael Benitez, die afgelopen zomer naar Goodison Park kwam als opvolger van de Italiaan Carlo Ancelotti, staat daarom onder druk. Het bestuur van Everton spreekt in zijn korte verklaring over het vertrek van Brands op de clubwebsite echter juist nog wel expliciet zijn vertrouwen uit in Benitez.

Brands verlengde in april nog zijn contract bij Everton tot de zomer van 2024. De Brabander werkte eerder als technisch directeur bij RKC Waalwijk, AZ en PSV.

Statement Brands

Brands heeft zelf al gereageerd op zijn eigen vertrek. Zo luidt zijn statement op de clubwebsite: "Vrijdag kwamen we, na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en mijn medebestuursleden, overeen dat ik mijn functie bij Everton zou neerleggen. Deze beslissing heeft enige tijd en overweging gekost. Het was een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn carrière heb moeten maken. Ik en het bestuur waren het erover eens dat er een duidelijk verschil was in visie en welke richting op te gaan met deze mooie club. Ik wil iedereen bedanken met wie ik in de afgelopen drie en een half jaar nauw heb samengewerkt. Er zijn veel getalenteerde mensen bij Everton met een enorme passie en toewijding om de club vooruit te helpen. Ik wil de hele ploeg veel succes wensen en ik ben ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit is om de huidige situatie snel te verbeteren. Het was een eer voor mij om bij deze fantastische club te werken. Ik wens iedereen die bij Everton is betrokken het allerbeste voor de toekomst."

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt