<
>

PSV Vrouwen nipt te sterk voor Feyenoord Vrouwen, Twente Vrouwen gelijk

PSV is in de topper van de Vrouwen Eredivisie te sterk gebleken voor Feyenoord. De concurrent uit Rotterdam wordt met 1-0 verslagen en daarmee verliezen de Eindhovenaren voor de elfde opeenvolgende thuiswedstrijd niet. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, maar de vele kleine kansen konden niet worden omgezet in doelpunten. Wel werd de paal geraakt door PSV.

Ook in het tweede bedrijf waren de Eindhovenaren de sterkere ploeg. In de 64ste minuut was het Maruschka Waldus die de ban brak. De centrale verdediger schoot uit de kluts van dichtbij hard de 1-0 binnen. In het vervolg van het duel werden enkele mogelijkheden aan beide kanten niet meer benut. Zo komt PSV tot op twee punten van nummer drie Feyenoord, met nog een wedstrijd tegoed.

Twente gelijk

FC Twente komt al vroeg in de wedstrijd via een penalty op voorsprong. Slechts vijf minuten duurt die voorsprong en ADO Den Haag ruikt bloed. Ze komen op een 1-2 voorsprong door een fout van Twente-keepster Domselaar. Haar lange bal komt niet aan en daarvan weet Rijsbergen te profiteren. Het cadeautje werd na tien minuten dankbaar uitgepakt door Fenna Kalma. De bezoekers kwamen een minuut voor het eind van de reguliere speeltijd langszij.Nog voor rust scoort ook Twente weer en gaan de dames rusten met een 2-2 ruststand.

In oktober maakten beide ploegen er ook een spektakelstuk van. Toen eindigde het in 4-4. Na de rust zien we weer doelpunten. Te beginnen met die van Twente-speelster Van Doorn uit een schitterende lange bal van Wieke Kaptein. Clubtopscoorder Kalma scoort uit een corner opnieuw en lijkt de overwinning veilig te stellen. Beide doelpunten vallen kort achter elkaar, maar ADO geeft niet op. Twintig minuten voor tijd wordt het 4-3 uit een vrije trap en in de laatste minuut van de wedstrijd scoort ook Rijsbergen haar tweede doelpunt, Zo loopt kampioen Twente op de valreep averij op in de titelstrijd.

PEC wint weer niet

Het derde duel van deze zondagmiddag was er eentje tussen de nummers vijf en acht van de competitie. VV Alkmaar ging op bezoek bij PEC Vrouwen. VV Alkmaar is in de openingsfase sterker dan PEC en komt al na zestien minuten op een 0-2 voorsprong. Nicole Stoop, die haar eerste treffer in de Eredivisie maakte, opende de score en drie minuten later was het Koopman die de score verdubbelde. Slordig verdedigen aan de kant van VV Alkmaar zorgt ervoor dat de marge van twee doelpunten verdwijnt en lijkt er toch weer voldoende mogelijk voor PEC. Niks blijkt minder waar. In de 74e minuut velt Alieke Tuin het doodvonnis voor PEC. Door deze 2-3 overwinning winnen zij voor de tweede keer dit seizoen van Zwolle.

Twente gaat aan kop in de Vrouwen Eredivisie. De Tukkers hebben 21 punten na 11 wedstrijden. Ajax volgt op twee punten, maar heeft nog een duel te spelen.