<
>

'Schmidt en Ten Hag genoemd bij Leipzig na vertrek Marsch'

RB Leipzig heeft afscheid genomen van trainer Jesse Marsch. Op de site van de Duitse club staat dat Leipzig en Marsch in samenspraak uit elkaar zijn gegaan. De nummer twee van vorig seizoen staat op dit moment op een zeer teleurstellende elfde plaats. Afgelopen vrijdag werd nog met 2-1 verloren van Union Berlin.

Het is nog onduidelijk wie de definitieve opvolger wordt van Marsch, maar de namen van PSV-trainer Roger Schmidt en Ajax-trainer Erik ten Hag zingen rond in Oost-Duitsland.

Bundesliga-kenner Arnold Bruggink laat in Goedemorgen Eredivisie weten dat de twee Eredivisie-trainers in beeld zijn bij de Duitse topclub: ''Leipzig is heel gestructureerd, ze willen eigenlijk altijd iemand die bij Salzburg of New York heeft gewerkt. Maar bij Marsch heeft dat echt niet gewerkt. Het is heel logisch dat de namen van Schmidt en Ten Hag worden genoemd'', aldus Bruggink, die ook zegt dat Schmidt in beeld is bij Hertha BSC.

Mogelijk goed nieuws voor Brian Brobbey

Marsch was pas vijf maanden de trainer bij Die Roten Bullen. Hij was daar de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann. De Amerikaan was daarvoor werkzaam als trainer van een andere club uit de Red Bull-stal: RB Salzburg. Op de site van Leipzig laat Marsch weten dat hij positief terugkijkt op zijn tijd bij de club:

"Ik ben erg dankbaar dat ik deel uitmaak van de Red Bull-familie en dat ik deze kans heb gekregen! Tot het einde bleef ik hoopvol dat we, ondanks een moeizame start van het seizoen en inconsistente prestaties, meer samenhang en stabiliteit zouden vinden als een groep. Helaas is het ons niet gelukt om dat te doen - na een discussie met Oliver Mintzlaff (CEO van de club red.) kwamen we tot de gezamenlijke beslissing om een ​​verandering in de trainersstaf door te voeren. Ik houd alleen positieve gedachteno over aan de club en ik hoop dat de club snel zijn vorm terugvindt. Gezien de kwaliteit in het team en in de club, ben ik er zeker van dat de club zijn doelen zal bereiken ."

Het vertrek van Marsch is mogelijk goed nieuws voor Brian Brobbey. De 19-jarige Amsterdammer kreeg amper speeltijd van de trainer. Assistent-trainer Achim Beierlorzer neemt voorlopig de honneurs waar op de bank van Leipzig en kan zijn borst meteen nat maken. De volgende wedstrijd is tegen Manchester City.